Ontwerp je eigen pepernotenschieter

Ontwerp je eigen pepernotenschieter

Sinterklaas heeft een nieuw idee: hij wil dat zijn pieten vanaf de boot pepernoten aan land gaan schieten. Maar de pieten kunnen dit niet alleen en hebben de hulp van alle kinderen in Nederland nodig. Kun jij voor Sinterklaas een pepernotenschieter ontwerpen?

Wat heb je nodig
Wat kun je gebruiken om een pepernoot weg te laten schieten? Verzin zelf met wat voor spullen je een goede pepernotenschieter kunt maken. Voorbeelden zijn doppen van een fles, draad, elastiek, houtjes en karton. Het is belangrijk om hierbij na te denken over een aantal dingen: Hoe kan je ervoor zorgen dat een voorwerp in beweging komt? Hoe kan je richten als je schiet? En hoe zorg je ervoor dat de pepernoot vooruit schiet in plaats van achteruit?

Aan de slag
Maak eerst een tekening van jouw pepernotenschieter op papier en kies daarna met wat voor materiaal je wilt gaan werken. Ga dan echt aan de slag en bouw je eigen pepernotenschieter.

Werkt de pepernotenschieter?
Hoever komen de pepernoten? Heb je het juiste materiaal gebruikt of had je beter voor iets anders kunnen kiezen? Tijdens dit proefje heb je nagedacht over hoe je een voorwerp in beweging brengt en welk materiaal zorgt voor de meeste schietkracht. 

Pepernotenschieter3