Onderzoek en doe deze zomer Wat leeft er in de tuin?

Onderzoek en doe deze zomer

In het museum en de Oude Hortus zijn er van 6 juli t/m 1 september allerlei activiteiten. Doe mee aan een workshop en ontdek wat er in de vijver leeft of maak een bijenhotel.

Wat leeft er in de vijver? - Workshop
Op maandagen en donderdagen in de Oude Hortus
20 juli t/m 31 augustus
Van 13.00 tot 14.30 uur

Kikkervisjes, posthoornslakken, bootsmannetjes. Welke dieren vind je in de vijver en hoe leven ze? Vang ze met een schepnet en onderzoek het. Deze workshop is voor families met nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. De workshop kost € 3,- per kind inclusief loeppotje. De prijs voor de workshop is exclusief entree voor het museum en de Oude Hortus.

Kaartjes voor de workshop zijn verkrijgbaar bij de receptie op de dag zelf. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen per workshop. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer een kaartje aan de receptie of bel naar (030) 253 8008 of stuur een mailtje naar info.museum@uu.nl

Bijenhotel bouwen - Workshop
Op dinsdagen in de Oude Hortus
20 juli t/m 31 augustus

Van 13.30 tot 15.30 uur

Elke dinsdagmiddag in de zomervakantie kun je van 13.30 tot 15.30 uur een bijenhotel maken. Daarnaast kun je sjouwen met stuifmeel, bijen bekijken onder de microscoop en een echte imkerkap passen!

De bijenactiviteiten kosten € 3,- per persoon inclusief materialen. Het bijenhotel mag je na afloop mee naar huis nemen. De prijs voor de workshop is exclusief entreekaartje voor het museum en de Oude Hortus.

Kaartjes voor de workshop zijn verkrijgbaar bij de receptie op de dag zelf.  De workshop is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen per workshop. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer een kaartje aan de receptie of bel naar (030) 253 8008 of stuur een mailtje naar info.museum@uu.nl

Jeugdlab
Elke doordeweekse dag van 10.00 tot 17.00 uur

In het Jeugdlab ga je zelf aan de slag met experimenten, maar pas op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen! In het Jeugdlab is er een jeugdlaborant aanwezig om je te helpen met de experimenten. Deze zomervakantie is er zelfs een extra experiment.

Museumspecial
Elke dag om 15.00 uur

De jeugdlaborant neemt je mee in het museum. Welke geluiden komen er uit je lichaam? Hoe houden dieren zich warm? Hoe lang was de haai? Het is per dag een verrassing wat je gaat ontdekken tijdens de Museumspecial. De locatie verschilt per special.

Minirondleiding
Elk weekend om 15.00 uur

Een museumgids neemt je mee in de wondere wereld van het museum en vertelt je de verhalen achter de collectie in een van onze tentoonstellingen. Met mooi weer kan de minirondleiding ook in de Oude Hortus plaatsvinden. Er wordt door de receptie omgeroepen waar de rondleiding plaats gaat vinden.