Publieksbegeleider en groep Jongens met kegel Kennislab
Kennislab

Ontdek de onderzoeker in jezelf

Het KennisLab is dé plek om te ontdekken wat wetenschap is. Hier maak je kennis met de wetenschappelijke werkplaats en de wetenschapper in jezelf!

Wetenschap is overal. Maar wat is wetenschap? En wat levert het ons op? Het KennisLab is dé plek om te ontdekken wat wetenschap is. Maak hier kennis met de wetenschappelijke werkplaats. Tussen de werkbanken, proefopstellingen en gereedschapskasten wordt duidelijk dat wetenschap niet zomaar kant-en-klare eindproducten levert. Het is een proces van kwesties herkennen, ideeën genereren, proeven doen, begrip krijgen en kennis verspreiden.

Wetenschappelijke werkvloer
Op de werkvloer van KennisLab komen alle aspecten aan bod. Aan de hand van sprekende voorbeelden zoals frenologie, evolutieleer, de van Leeuwenhoekmicroscoop en de beroemde Blaschka- en Auzoux modellen, ontdek je wat wetenschap nou eigenlijk precies is.

Geschiedenis van de Universiteit Utrecht
KennisLab vertelt ook de geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Van de oprichting in 1636, via de eerste vrouwelijke student in 1880, naar de Nobelprijs voor natuurkunde die in 1999 aan ’t Hooft en Veltman werd toegekend tot aan het heden.