Ontdek het museum en Oude Hortus Rondleidingen

Ontdek het museum en Oude Hortus

Wil je met een groep het Universiteitsmuseum bezoeken? Wij kunnen op afspraak verschillende rondleidingen verzorgen. Tijdens de rondleidingen laten onze publieksbegeleiders je kennismaken met onze bijzondere collectie.

Ontdek het museum
Er is veel te ontdekken in onze tentoonstellingen. Een brilkaaiman, walrus of soepschildpad, ze hebben allemaal een ruggengraat, maar lijken ze verder nog op een mens? In de familietentoonstelling Tot op het bot leer je alles over de verschillen én overeenkomsten tussen mens en dier. Vergaap je in het Bleulandkabinet aan de uitgebreide verzameling van skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen. Die zie je niet iedere dag! Ook in het Rariteitenkabinet kom je bijzondere voorwerpen tegen, zoals een draakje, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland.

Praktische informatie
Er worden rondleidingen gegeven voor groepen van maximaal vijftien personen (per groep). Er kunnen vier groepen tegelijkertijd worden rondgeleid in het museum.
De rondleidingen zijn mogelijk vanaf 10.30 tot uiterlijk 16.30.Rondleidingen zijn alleen mogelijk op afspraak.

Kosten
De kosten voor de rondleidingen zijn exclusief entreekosten.
Rondleidingen van het Universiteitsmuseum of de Oude Hortus duren anderhalf uur, maar kunnen op afspraak ook één uur duren. De gecombineerde rondleiding duurt anderhalf uur.

Rondleiding anderhalf uur €65,-
Rondleiding één uur €50,-


Reserveren
Voor reserveringen en meer informatie kun je een mail sturen naar reserveren.museum@uu.nl. Een rondleiding dient minimaal twee weken van tevoren geboekt te worden.