Museum en Hortus gaan vernieuwen Verbouwing en vernieuwing

Museum en Hortus gaan vernieuwen

24 mei 2020

Vanwege de verbouwing en vernieuwing is ook na 1 juni het museum gesloten voor de komende 2 jaar.

Zoals je weet mogen alle musea weer open op 1 juni 2020. Het Universiteitsmuseum blijft op dat moment gesloten. Dat is met een goede reden: de voorbereiding voor onze vernieuwing en verbouwing zijn namelijk in volle gang. De collectie wordt schoongemaakt, van een barcode voorzien en klaargemaakt voor verhuizing naar de depots.

In het vernieuwde Universiteitsmuseum word je onderzoeker. Het museum werkt aan een familiemuseum waar je actief kennis kunt maken met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. Je wordt geïnspireerd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je leert antwoorden te zoeken en deze op waarde te schatten.

Het museum verdwijnt tijdens de sluiting zeker niet van de radar: online is het museum open met een uitgebreid aanbod voor activiteiten om thuis te doen. Ook brengt het museum programma's voor scholen naar de klas.