Het Universiteitsmuseum is kindvriendelijk! Museuminspecteurs gaven een 8,4

Het Universiteitsmuseum is kindvriendelijk!

12 november 2018

Op vrijdag 9 november werd bekendgemaakt welke Nederlandse musea kidsproof zijn.

Het was groot feest op 9 november 2018 in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het platform Museumkids reikte samen met de top 11 museuminspecteurs prijzen uit aan alle Kidsproof musea van Nederland. Alle musea die minimaal 40 inspecties hebben en daarbij een cijfer 7,5 of hoger scoren, zijn kidsproof.

Museuminspecteurs gaven het Universiteitsmuseum een 8,4! In Utrecht stond het Nationaal Militair Museum bovenaan met een 8,8. In de regio Utrecht mogen Kasteel de Haar, het Spoorwegmuseum en Museum Speelklok zich ook kidsproof noemen. De landelijke winnaar is het Continium Discovery Center in Kerkrade, Limburg.

Ook nu kun je ook weer aan de slag als museuminspecteur. Via de mobiele app of op de website van museumkids kan de museuminspecteur een inspectie invullen en laten zien wat hij of zij van een museum vindt. Aan het eind van het jaar wordt opnieuw het leukste Kidsproof museum van Nederland gekozen. Ook maakt de museuminspecteur kans op leuke prijzen.