Terug naar het nieuwsoverzicht
Een succesvolle voorjaarsvakantie

Een succesvolle voorjaarsvakantie

8 maart 2018

Een week vol museumfavorieten, een Hortusweekend én een FamilieMuseumnacht.

De voorjaarsvakantie was een groot succes! De vele activiteiten zorgden ervoor dat er 50% meer bezoekers waren dan vorig jaar. De vakantie werd afgetrapt met het Hortusweekend speciaal voor liefhebbers van de Oude Hortus. Doordeweeks waren er, naast de vaste tentoonstellingen, allerlei dingen te doen. Op 3 maart was er een drukbezochte FamilieMuseumnacht waar bezoekers op onderzoek konden gaan in het donker. 

Familie Museumnacht Universiteitsmuseum - Marieke Verhoeven _MV1_0355-2

Hortusweekend
De Oude Hortus werd het weekend van 24 op 25 februari (letterlijk en figuurlijk) in het zonnetje gezet. De kassen werden omgetoverd tot podia waar onder andere Fluitkwartet Fjouwer en singer songwriter Sibren Boer optraden. Ingmar Heytze droeg zijn gedichten voor in de Victoria Amazonica waterbak. De entreekas was hét decor voor tekenaars in de dop die zich lieten inspireren door bloemen en planten. Onderdeel van de Hortusmarkt was de stekkieruilbeurs, georganiseerd door onze tuinvrijwilligers. 

180225_Hortusweekend Universiteitsmuseum - Marieke Verhoeven _NIK_4277

Museumfavorieten
Alle museumfavorieten passeerden de revue tijdens de voorjaarsvakantie. Zo waren er verschillende museumspecials en er werden allerlei proefjes gedaan in het JeugdLAB. In het MicroLAB konden kinderen tekeningen maken van gist en werd er kennis gemaakt met microscopen. Bij Wetenschap om te smullen werd er onderzoek gedaan naar M&Ms, honing en melk en bij het Bottenloket gingen kinderen op ontdekkingstocht met een echt bot.

P1050063

FamilieMuseumnacht
Als afsluiting van de vakantie werd de FamilieMuseumnacht georganiseerd. Van 19:00 uur t/m klokslag middernacht was het museum geopend voor publiek. Alles werd uit de kast gehaald om er een geweldige avond van te maken. Zo was er een Wetenschapsdisco, een live preparateur, een nachtwandeling met echte uilen en een radioshow. Kinderen konden hun eigen reageerbuiscocktail maken, een zaklamptour doen door het Rariteitenkabinet en piskijken in het Bleulandkabinet.

Familie Museumnacht Universiteitsmuseum - Marieke Verhoeven _MV1_0163

Familie Museumnacht Universiteitsmuseum - Marieke Verhoeven _MV1_0321