Terug naar de agenda
GEANNULEERD - 28 juni 2020 - Wie Wat Waar Waarom? Familielezing 28 juni 2020

GEANNULEERD - 28 juni 2020 - Wie Wat Waar Waarom?

28 juni 2020

Uitgesteld

Familielezing over beeldmuziek in samenwerking met TivoliVredenburg.

Hoe luisteren we naar beeldmuziek?

Interactieve familielezing over beeldmuziek
Zondag 29 maart 2020 in TivoliVredenburg

Wie: muziekwetenschapper Michiel Kamp 
Wat: Interactieve familielezing over beeldmuziek
Waar: TivoliVredenburg
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar échte wetenschap!

In films, op televisie, in videogames en op social media: muziek is overal aanwezig. Meestal letten we er niet op, maar toch speelt die muziek allerlei belangrijke rollen. Ontdek samen met muziekwetenschapper Michiel Kamp hoe we naar deze zogenaamde soundtracks luisteren en hoe we er eigenlijk al veel meer van weten dan we denken.

Zelf aan de slag? Na de lezing is er genoeg te doen, ga lekker dansen tijdens de Silent Disco. Onderzoek waarom soundtracks zo belangrijk zijn door verschillende instrumenten uit de soundtrack te ontleden. Ontdek wat er gebeurt met een scène wanneer je de muziek verandert. Ook zijn er overal in de zaal oude Arcade games te vinden, welke muziek verwacht je bij het spelletje? Welke instrumenten hoor je? Hoe beïnvloedt de muziek de beleving van de game?

Bestel hier tickets.

Heeft u een kaartje gekocht voor 29 maart 2020?

Het evenement op 29 maart 2020 is geannuleerd. Het RIVM adviseert evenementen met meer dan honderd bezoekers in deze periode af te gelasten. Het event is verzet naar 28 juni 2020. TivoliVredenburg neemt contact op om uw kaartje om te zetten of te compenseren. Excuses voor het ongemak.