MJU: Wat kan misgaan bij hersenontwikkeling?

14 juni 2020

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2020 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht worden gedaan. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je een dino opgraaft, waarom mensen grappig willen zijn, wat mis kan gaan bij de groei van je hersenen en hoe Nederland omgaat met vluchtelingen.

Je kan er mee denken, begrijpen, rekenen en nog veel meer: de hersenen. Dit complexe orgaan ontstaat uit een klein hoopje(of hompje) cellen. Maar wat gebeurt er als iets misgaat bij de groei van het brein? Hoe onderzoeken artsen dit? En hoe houd je je hersenen gezond? Kinderarts en hersenexpert Jeroen Dudink vertelt je alles over deze hersenkrakers.

Datum: zondag 14 juni van 11.00 – 12.00 uur

Plaats: Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park (Uithof)

Expert: Jeroen Dudink

Koop hier je tickets voor MJU.