MJU: Wat als je naar Nederland vlucht?

15 maart 2020

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2020 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht worden gedaan. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je een dino opgraaft, waarom mensen grappig willen zijn, wat mis kan gaan bij de groei van je hersenen en hoe Nederland omgaat met vluchtelingen.

Ken jij Lily, Howick, Nemr en Mauro nog? Dit zijn kinderen die de Nederlandse overheid terug naar hun ''eigen'' land wilde sturen. Zij waren ''illegaal'' in Nederland maar hebben alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Wat gebeurt er eigenlijk als je naar Nederland vlucht? Hoe word je hier ontvangen? En wat als je geen verblijfsvergunning krijgt? In dit college reis je samen met criminoloog Mieke Kox door het Nederlandse vreemdelingenbeleid en leer je meer over asielprocedures, vreemdelingenbewaring en uitzetting.

Datum: zondag 15 maart van 11.00 – 12.00 uur

Plaats: Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park (Uithof)

Expert: Mieke Kox

Koop hier je tickets voor MJU.