MJU: Hoe graaf je een dino op?

19 april 2020

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2020 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht worden gedaan. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je een dino opgraaft, waarom mensen grappig willen zijn, wat mis kan gaan bij de groei van je hersenen en hoe Nederland omgaat met vluchtelingen.

Anne Schulp is paleontoloog (fossielenexpert). Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek naar dinosaurussen. Denk je dat je weet hoe een dinosaurus er écht uitzag? Maar hoe komen we dat dan te weten? Onze kennis over dinosaurussen begint bij de fossiele botten. Anne Schulp neemt je in zijn verhaal mee naar de opgravingen in Amerika, waar hij -met museum Naturalis- de afgelopen jaren de skeletten van een Tyrannosaurus rex, vijf triceratopsen en langnekdinosaurussen opgroef.

Datum: zondag 19 april van 11.00 – 12.00 uur

Plaats: Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park (Uithof)

Expert: Anne Schulp

Koop hier je tickets voor MJU.