Wetenschapssurvival 4 en 5 oktober

Wetenschapssurvival

4 - 5 oktober 2019

In een kluis wordt een enorm olifantenbot bewaard. Kun jij dit bot uit de kluis krijgen? Benut de denkkracht van je hele familie en wie weet lukt het jou om de code te kraken!

Wetenschapssurvival in de Bibliotheek Utrecht, locatie Leidsche Rijn Centrum

Samen met de Bibliotheek Utrecht organiseren we in het kader van het Weekend van de Wetenschap een Wetenschapssafari.

Voor het Weekend van de Wetenschap hebben de Bibliotheek en het Universiteitsmuseum samen een tentoonstelling gemaakt. Uit de collectie van het museum zijn de meeste bijzondere stukken uitgezocht: een olifantenbot, 30.000 jaar oude botten van de wisent en een echte mammoetkies. Alles wordt goed bewaakt met een geheime code. Maar nu is de code kwijtgeraakt tussen de vele bibliotheekboeken. En zonder de code kan de tentoonstelling niet geopend worden. Wie helpt er mee om de code terug te vinden?

Black box
Je gaat onderzoeken wat er in de black box zit aan de hand van allerlei gereedschappen. Wat kun je met wetenschappelijke zekerheid zeggen over wat er in het doosje zit?

Vloeistoffen stapelen
Niet alle vloeistoffen zijn even zwaar, daardoor kun je ze stapelen. Kun jij er achter komen wat de goede volgorde is, van zwaar naar licht?

Datum: 4 en 5 oktober
Locatie: Bibliotheek Utrecht, Leidsche Rijn Centrum
Tijden: 4 oktober tussen 14.00-19.00 uur, 5 oktober tussen 12.00-17.00 uur
Let op: alleen voor familieteams, van minimaal 2 en maximaal 4 personen, met minimaal 1 volwassene
Kosten: € 10 lid/ € 15 niet-lid
Reserveren: via de website van de Bibliotheek Utrecht.

Beeld: Bastiaan van Musscher