Weekend van de Wetenschap 6 oktober

Weekend van de Wetenschap

6 oktober 2019

Het Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie!

In 2018 was het Weekend van de Wetenschap een succes. Daarom opent de Universiteit Utrecht ook dit jaar weer haar deuren voor dit evenement. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen bezoekers kennismaken met onderzoekers op het Utrecht Science Park. Daarnaast kunnen ze ontdekken hoe divers en interessant wetenschap is. Op zondag 6 oktober biedt het Universiteitsmuseum Utrecht een speciaal bakfietsprogramma, daarnaast is er de unieke mogelijkheid om het museumdepot te bezoeken.

De inschrijving voor het Weekend van de Wetenschap start medio september dus houd onze website in de gaten! Meer informatie over het Weekend van de Wetenschap is hier te vinden.

Normaal mag je er nooit naar binnen, maar speciaal voor Weekend van de Wetenschap stelt het Universiteitsmuseum Utrecht haar depots eenmalig open voor publiek!

Walvisskelet
Op zondag 6 oktober zijn de depots (op de Uithof) van het Universiteitsmuseum Utrecht voor één keer open voor het publiek. Een conservator leidt je rond door twee depots, je ontmoet museummedewerkers en je komt oog in oog te staan met een heus walvisskelet.

Verhalen over de collectie
Elk uur start er een rondleiding. Na een inleiding bekijk je twee verschillende depots onder leiding van een conservator en behoud- en beheermedewerkers. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het werk in een museumdepot en hoort verhalen over de grote collectie met opgezette dieren van het Universiteitsmuseum. Daarnaast kom je oog in oog te staan met het enorme walvisskelet.

Praktische informatie
Het programma is geschikt voor de hele familie, duurt ongeveer 50 minuten en start om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Per blok zijn er 20 plaatsen beschikbaar. Let op: het depot en de rondleidingen zijn op de Uithof (Caroline Bleekergebouw, Sorbonnelaan 4, Utrecht)

Aanmelding rondleiding 12.00

Aanmelding ondleiding 13.00

Aanmelding rondleiding 14.00

Aanmelding rondleiding 15.00

Wetenschapssurvival
In het kader van het Weekend van de Wetenschap organiseert het Universiteitsmuseum Utrecht in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht een Wetenschapssurvival. Op 4 en 5 oktober staat de bibliotheekvestiging Leidsche Rijn Centrum in het teken van een spannend spel waarin speuren, dubben, denken, doen en wetenshap samenkomen. Klik hier voor meer informatie.

Beeldcredit: Jelle Draper