Waar of niet waar? Volgeboekt

Waar of niet waar?

4 - 15 november 2019

Voor basisscholen in de regio Utrecht organiseert het Universiteitsmuseum voor de tweede keer dit jaar ‘Waar of niet waar’.

'Waar of niet waar' is helaas volgeboekt! Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar P.M.Blokdijk@uu.nl.

Leerlingen van groep 5 en 6 ontdekken samen met een publieksbegeleider van het museum hoe je goed onderzoek doet, én hoe leuk dat kan zijn. De publieksbegeleiders nemen een mysterieuze, knalgele koffer mee naar de school. In één uur tijd bedenkt de groep samen met de publieksbegeleider een onderzoek voor in de klas en zoeken zij samen naar het antwoord op de onderzoeksvraag.

In de weken van 4 t/m 8 en 11 t/m 15 november kunnen 20 groepen gratis deelnemen aan dit onderwijsprogramma. Het programma vindt plaats in de klas, start om 11.00 uur en duurt een uur. De thema’s van dit najaar zijn ‘Suiker: is suiker altijd zoet?’ (nieuw) en ‘Humor: maakt lachen creatiever?’.

Meld jouw groep aan via deze inschrijflink.

'Waar of niet waar' is tot stand gekomen in samenwerking met UU-onderzoekers van de Utrecht Young Academy