Waar of niet waar? Volgeboekt!

Waar of niet waar?

13 - 24 mei 2019

Voor basisscholen in de regio Utrecht organiseert het Universiteitsmuseum dit jaar het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar’.

Leerlingen van groep 5 en 6 ontdekken samen met een publieksbegeleider van het museum hoe je goed onderzoek doet, én hoe leuk dat kan zijn. De publieksbegeleiders nemen een mysterieuze, knalgele koffer mee naar de school. In één uur tijd bedenkt de groep samen met de publieksbegeleider een onderzoek voor in de klas en wordt het antwoord op de onderzoeksvraag gezocht.

In de weken van 13 t/m 17 en 20 t/m 24 mei kunnen 20 scholen deelnemen aan dit onderwijsprogramma. Het programma vindt plaats in de klas, start om 11.00 uur en duurt een uur.

Waar of niet waar is helaas volgeboekt! Houd onze website in de gaten voor andere interessante activiteiten!

'Waar of niet waar' is tot stand gekomen in samenwerking met UU-onderzoekers van de Utrecht Young Academy.