Terug naar de agenda
Voorjaarsvakantie overige regio's Overige regio's: 16 t/m 24 feb en 2 t/m 10 maart

Voorjaarsvakantie overige regio's

16 feb - 10 mrt 2019

Voorjaarsvakantie: onderzoek en doe!

Kom deze voorjaarsvakantie naar het Universiteitsmuseum voor een leuke dag vol experimenten. Kun je je eigen zintuigen wel vertrouwen? We zetten de leukste activiteiten en tentoonstellingen voor families voor je op een rij!

Jeugdlab
Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur
In het Jeugdlab ga je zelf aan de slag met experimenten, maar pas op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen!

Skelettentour
Elke dag van 10.00 tot 17.00
Speur door het hele Universiteitsmuseum en wordt een echte museumheld! 
Het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? De tanden van een krokodil of het skelet van een kind met een waterhoofd. Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens de skelettentour. Deze speurtocht is voor €2,50 te koop aan de balie of gratis te verkrijgen voor bezoekers met een kidsmuseumkaart in weekenden in maart, max. 1 per gezin/groep op vertoon van de kidsmuseumkaart). 

Museumspecial
Elke dag om 14.00 uur
Waarom zitten je ogen van voren en niet opzij? Waar zit de neus van een dolfijn en bestaat een blobvis echt? Tijdens de Museumspecial onderzoek je samen met een publieksbegeleider een spannende vraag. In elke special wordt een andere vraag beantwoord. 

Voorjaar in de Oude Hortus
Ben je na al dat experimeteren toe aan een frisse neus? Ontdek dan of het voorjaar al is begonnen in de Oude Hortus of plof neer op het terras van het museumcafé voor een warme choco.