Smart movies

17 mei 2019

Zet een koptelefoon op en kom lekker film kijken bij de brommerbios in de Oude Hortus.

Smartmovies
Film kijken en slimmer worden tegelijk, dat kan tijdens Smart movies, het film- en wetenschapsprogramma voor de hele familie. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht geven voorafgaand aan een familiefilm een mini-college over het thema van de film. Een unieke filmervaring in het groen van de Oude Hortus. Met een koptelefoon op wordt deze filmvertoning een heuse silent cinema!

Vrijdag 17 mei: Toen mijn vader een struik werd
Op vrijdag 17 mei draait de film Toen mijn vader een struik werd om 16.00 uur in de Oude Hortus. Deze film gaat over een meisje dat op zoek gaat naar haar moeder in een ander land omdat haar vader wordt opgeroepen om het land te verdedigen.

Over het mini-college en de wetenschappers
Wetenschappers van sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht doen onderzoek naar kinderen en families die ontsnappen aan een oorlog en kunnen je alles vertellen over hoe deze kinderen geholpen kunnen worden.

Wanneer? Vrijdag 17 mei, 15.30 uur inloop | 16.00 uur start mini-college | aansluitend filmvertoning
Voor wie? Voor iedereen vanaf 8 jaar.
Waar? In de Oranjerie van de Oude Hortus.
Wat kost het? GRATIS toegang, reserveer je ticket(s) via Eventbrite:
Reserveer hier je ticket(s) voor Toen mijn vader een struik werd + mini-college

Goed om te weten: ook een filmprogramma voor volwassenen
Om 19.00 uur is er een (Engelstalig) programma voor volwassenen. Voor meer informatie over de film, de sprekers en het reserveren van kaartjes hiervoor, check: https://www.sg.uu.nl/series/escape

Dit film- en wetenschapsprogramma is een samenwerking van het Universiteitsmuseum Utrecht, Studium Generale, Brommerbios en Ondernemersvereniging Museumkwartier.