Publieksbijeenkomst vernieuwing Universiteitsmuseum Publieksbijeenkomst

Publieksbijeenkomst vernieuwing Universiteitsmuseum

15 oktober 2019

Publieksbijeenkomst over de toekomst van het museum op dinsdag 15 oktober van 17.00 - 18.30 uur.

Het Universiteitsmuseum organiseert op dinsdag 15 oktober van 17.00 tot 18.30 uur een publieksbijeenkomst over de vernieuwings- en verbouwingsplannen van het museum.

Tijdens deze informatieve bijeenkomst presenteren we het nieuwe ontwerp en komt u meer te weten over de toekomstplannen van het museum.

Een aangepast ontwerp
Het Universiteitsmuseum heeft plannen om te vernieuwen en wil daarom verbouwen. In de huidige opzet barst het museum op drukke dagen uit zijn voegen. Onlangs is een nieuw plan gepresenteerd om te verbouwen. Het biedt de ruimte die nodig is om het eerste onderzoeksmuseum van Nederland te worden én het doet recht aan de architectonische waarde van het gebouw, waarvoor in 1996 de Rietveldprijs werd toegekend.

Het nieuwe ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond is na overleg met Koen van Velsen, de oorspronkelijke architect, tot stand gekomen. In dit ontwerp blijven de gevel en het karakter van het huidige gebouw intact. Hiermee komt de Universiteit Utrecht tegemoet aan de zorgen die er leefden, onder anderen bij het Cuypersgenootschap.

Wij laten u dit ontwerp graag zien tijdens een publieksbijeenkomst in het Universiteitsmuseum Utrecht op 15 oktober van 17.00 tot 18.30 uur. U bent van harte welkom!