Nationale Museumweek

8 - 14 april 2019

Het uitgelezen moment om het Universiteitsmuseum te bezoeken!

Van 8 tot en met 14 april 2019 staan tijdens de Nationale Museumweek alle Nederlandse musea centraal. Hier laat ieder museum zien wat ze in huis hebben en wordt dit getoond aan het publiek. Bij het Universiteitsmuseum kun je een kijkje nemen in het Rariteitenkabinet of het SchimmelLab. Meer geïnteresseerd in botten en skeletten? De familietentoonstelling Tot op het Bot is dan vast iets voor jou. Liever van de natuur en het weer genieten? Ga op pad in de Oude Hortus!

Pronkstuk

Draakje

Dit ‘draakje’ is in werkelijkheid een kleine rog! De pijlstaartrog is zo geprepareerd dat je er een draakje in kan zien. Het drogen en vervormen van roggen gebeurde in de 17e en 18e eeuw. Zeelui verdienden bij door dergelijke fantasiedieren te maken en deze te verkopen. Welke delen van de pijlstaartrog kun jij herkennen?

Behalve het draakje zijn er nog meer bijzondere dieren en objecten te zien in het Rariteitenkabinet. Wat dacht je van het skeletafgietsel van de Pareiasaurus, een planteneter die 265 miljoen jaar geleden in Zuid-Afrika leefde. Of de huid van een krokodil? Ontdek exotische dieren, schitterende schelpen en meer in het Rariteitenkabinet!

NMW1