Welke planten eten we in de toekomst? MuseumJeugdUniversiteit

Welke planten eten we in de toekomst?

15 september 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier colleges ontdek je of mensen vroeger dom waren, waarom we na moeten denken over het klimaat en of dieren ook verliefd kunnen worden.

Welke planten eten we in de toekomst?
Zondag 15 september van 11.00 – 12.00 uur

Let op: deze expeditie gaat plaats vinden in de Botanische Tuin van het Utrecht Science Park.

Eet jij je groenten altijd op, en eet je netjes twee stuks fruit per dag? Sommige groenten die je tegenwoordig op je bord vindt, bestonden vroeger nog niet. Ze zijn door boeren of biologen gemaakt. Ontdek met bioloog Laura Dijkhuizen hoe groenten, fruit en gewassen zijn veranderd door de jaren heen, en welke planten we zullen eten in de toekomst.

Meld je hier aan voor de collegereeks.