Waren de mensen vroeger dom? MuseumJeugdUniversiteit

Waren de mensen vroeger dom?

13 oktober 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier colleges ontdek je of mensen vroeger dom waren, waarom we na moeten denken over het klimaat en of dieren ook verliefd kunnen worden.

Waren de mensen vroeger dom?
Zondag 13 oktober van 11.00 – 12.00 uur

De colleges worden in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.

Vroeger …. Vroeger dachten de mensen dat de zon om de aarde draaide, dat de aarde plat was, en dat aderlaten hielp als je ziek was. Klopt niets van, weten we nu – mooi dom dus, van die mensen vroeger. Of niet? Ontdek samen met wetenschapshistorica Hieke Huistra waarom de mensen vroeger anders dachten dan wij nu.

Meld je hier aan voor de collegereeks.