Waarom worden machines niet intelligenter dan mensen? MuseumJeugdUniversiteit

Waarom worden machines niet intelligenter dan mensen?

16 juni 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden.  Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je stoffen kunt testen zonder proefdieren, waarom slapen belangrijk voor je is en hoe je de relatie met je broer of zus overleeft.

Waarom worden machines niet intelligenter dan mensen?
Zondag 16 juni van 11.00 – 12.00 uur

Technologie ontwikkelt zich razendsnel en er worden steeds slimmere machines bedacht. Nemen die machines straks de wereld over? Collectieve intelligentie wetenschapper Chide Groenouwe neemt je mee de mogelijkheden en onmogelijkheden van artificial intelligence (AI) en van het menselijk brein en legt uit waarom hij AI eigenlijk IA vindt…

Deze MJU-reeks is helaas uitverkocht. Houd onze website in de gaten want als er nog een plaats vrijkomt, laten we dat hier weten.