Waarom is slapen belangrijk? MuseumJeugdUniversiteit

Waarom is slapen belangrijk?

10 maart 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden.  Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je stoffen kunt testen zonder proefdieren, waarom slapen belangrijk voor je is en hoe je de relatie met je broer of zus overleeft.

Waarom is slapen belangrijk?
Zondag 10 maart van 11.00 – 12.00 uur

De colleges worden in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.

Wat gebeurt er precies in jouw hersenen tijdens je slaap? Waarom slapen alle dieren en kan je sneller beter worden van de griep als je goed slaapt? Wat is de invloed van slaap op jouw leerprestaties op school? En waarom kan je niet goed slapen als je teveel cola drinkt? Je hoort het tijdens het minicollege van kinderarts en slaaponderzoeker Jeroen Dudink.

Deze MJU-reeks is helaas uitverkocht. Houd onze website in de gaten want als er nog een plaats vrijkomt, laten we dat hier weten.