Kunnen dieren verliefd worden? MuseumJeugdUniversiteit

Kunnen dieren verliefd worden?

15 december 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je stoffen kunt testen zonder proefdieren, waarom slapen belangrijk voor je is en hoe je de relatie met je broer of zus overleeft.

Kunnen dieren verliefd worden?
Zondag 15 december – 11.00-12.00 uur

De colleges worden in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.

Trillend op je benen, geen trek meer in je eten, maar ook momenten van jaloezie – verliefd! Iedereen kent het wel, maar waarom worden we eigenlijk verliefd? En misschien nog wel een meer spannende vraag, kunnen dieren ook verliefd worden? Samen met gedragsbioloog Claudia Vinke ga je de feiten langs met wat er allemaal bekend is in de wetenschap over dierenemoties, dierenvriendschappen, en misschien ook echte liefde?

Meld je hier aan voor de collegereeks.