Kun je stoffen testen zonder proefdieren? MuseumJeugdUniversiteit

Kun je stoffen testen zonder proefdieren?

14 april 2019

Alle wetenschappers verzamelen! Een nieuwe reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2019 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden.  Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je hoe je stoffen kunt testen zonder proefdieren, waarom slapen belangrijk voor je is en hoe je de relatie met je broer of zus overleeft.

Kun je stoffen testen zonder proefdieren?
Zondag 14 april van 11.00 – 12.00 uur

De colleges worden in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.

Alle stoffen die door mensen worden gemaakt, zoals medicijnen, plastic van je speelgoed en schoonmaakmiddelen, moeten worden getest op dieren. Dat kan anders! Ga samen met neurowetenschapper Victoria de Leeuw op stap in de wonderenwereld van cellen. Ontdek wat je kan maken van hele jonge cellen om de schadelijkheid van stoffen te testen, zonder het gebruik van proefdieren.

Deze MJU-reeks is helaas uitverkocht. Houd onze website in de gaten want als er nog een plaats vrijkomt, laten we dat hier weten.