Terug naar de agenda
Aan de slag in de meivakantie 23 april t/m 5 mei

Aan de slag in de meivakantie

23 apr - 5 mei 2019

Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek of ontdek alles over drijven en zinken in de meivakantie.

Voer experimenten uit in het Jeugdlab of doe zelf mee aan echt wetenschappelijk onderzoek. Deze vakantie is er weer een onderzoeksstation in het Universiteitsmuseum, hier kun je van alles ontdekken over drijven en zinken

PROGRAMMA MEIVAKANTIE

23 april t/m 5 mei (let op: voor sommige activiteiten gelden afwijkende data)

Doe mee met een onderzoek over eten! 
23 april t/m 4 mei van 13.00 tot 17.00 uur in de Educatieruimte
Je kunt meedoen aan een echt onderzoek vanuit de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. De onderzoeksresultaten zullen dan ook gebruikt gaan worden. Er zijn twee experimenten: één speciaal voor kinderen en één speciaal voor volwassenen.

Voor kinderen is er het Grabbelen en Griezelen-experiment:
Vind jij spruitjes lekker? Echt niet? Wij dagen je uit om lekker te griezelen bij spruitjes! De moedigste kinderen worden beloond met een paar keer graaien in de grabbelton.

Voor volwassenen is er het experiment Pluk de dag:
Hou je ook zo van frisse, knapperige groentesnacks? Doe dan mee aan ons experiment waarin we kijken wat fruitassortiment doet met je keuze!

Jeugdlab
Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur
In het Jeugdlab ga je zelf aan de slag met experimenten, maar pas op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen!

Onderzoeksstation Drijven en Zinken
28 april t/m 5 mei van 11.00 tot 16.00 uur in de kassen van de Oude Hortus
Waarom kunnen sommige dingen drijven en andere dingen juist niet? Kun je zelf ook iets laten drijven of zinken? En hoe voelt dat? Zinken of drijven sommige dingen beter door hun vorm? Je ontdekt het bij het Onderzoeksstation Drijven en Zinken. 

Museumspecial
Elke dag om 14.00 uur in het Jeudglab
Kun jij aan de hand van een haaientand inschatten hoe groot de haai is geweest? Waarom zitten je ogen van voren? Waar zit de neus van een dolfijn en bestaat een blobvis echt? Ontdek samen met een Jeugdlaborant alles over snavels, vreemde dieren en het gebit van een zeewolf. 

ALTIJD LEUK OM TE DOEN IN HET MUSEUM

Skelettentour
Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur
Speur door het hele Universiteitsmuseum en wordt een echte museumheld! 
Het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? De tanden van een krokodil of het skelet van een kind met een waterhoofd. Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens de skelettentour. Voor € 2,50 kun je de speurtocht bij de receptie ophalen. 

Tuinspeurtocht
Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur
Ga op een spannende speurtocht door de Oude Hortus en wordt een echte hortusheld. Deze leuke en bijzondere speurtocht is voor ontdekkingsreizigers die alles willen weten over de bloemen, planten en bomen van de museumtuin. Ontdek hoeveel verschillende plantensoorten er in de tuin staan. Voor € 2,50 kun je de speurtocht bij de receptie ophalen. 

Lente in de Oude Hortus
Ben je na al dat experimeteren toe aan wat zon? Ontdek dan of de lente al is begonnen in de Oude Hortus of plof neer op het terras van het museumcafé voor een glaasje limonade.

Let op: op Koningsdag, zaterdag 27 april, is het Universiteitsmuseum gesloten.