Herfstvakantie Herfstvakantie

Herfstvakantie

19 - 27 oktober 2019

Herfstbladeren en botten

Kom tijdens de herfstvakantie onderzoeken, ontdekken en experimenteren in het Universiteitsmuseum. Behoefte aan een frisse neus? Geniet dan van de eerste herfstkleuren in de Oude Hortus.

Mysterie van het bottenbeest
Type activiteit: Museumspecial
Locatie: educatieruimte
Tijden: dagelijks om 10.30, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Er zijn fossielen gevonden in het museum. Deze fossielen kunnen van onbekende dieren zijn die hier lang, lang geleden leefden. Mensen die onderzoek doen naar deze fossielen heten paleontologen. Helaas is de paleontoloog verhinderd en hebben we jouw hulp nodig!

Bottenloket
Type activiteit: doorlopende activiteit
Locatie: trappenhuis 1e verdieping
Tijden: dagelijks, 11.00-16.00 uur

Er is een mysterieuze doos vol botten afgeleverd bij het museum. Maar van welk dier zijn de botten nu? Haal een bot op en ga op onderzoek uit. Heb je zelf ooit een bot gevonden? Neem hem mee en de publieksbegeleider helpt je met onderzoeken.

Hoe lang was de haai?
Type activiteit: mini familieworkshop
Locatie: vergaderzaal of het Rariteitenkabinet
Tijden: dagelijks, in de ochtend en middag

Heb jij ook wel eens een haaientand gevonden op het strand? En wist je dat je alleen met een haaientand er achter kunt komen hoe lang de haai is geweest? Ga tijdens deze mini workshop op onderzoek uit en kom erachter hoe lang de haai was!

ALTIJD LEUK OM TE DOEN IN HET MUSEUM

Jeugdlab
Dagelijks, van 10.00 tot 17.00

Experimenteer er op los en ga zelf aan de slag bij het Jeugdlab. Doe experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Er is zelfs een extra experiment!