Wie Wat Waar Waarom? familielezing 16 december

Wie Wat Waar Waarom?

16 december 2018

Familielezing vol wetenschap i.s.m. TivoliVredenburg.

Vraag jij je weleens af waarom de lucht blauw is? Of wat er gebeurt als robots te slim worden? Of hoe dieren met elkaar praten? Wetenschappers vragen zich ook veel af en hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Ze proberen antwoorden te vinden en doen dat op allerlei manieren.

In de Wie Wat Waar Waarom familielezingen vertellen Utrechtse wetenschappers je alles over hun onderzoek. Na de interactieve lezing kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes of experimenten. Duik samen in de wereld van de wetenschap!

Familielezing over slaap
Zondag 16 december, van 11.00 tot 12.30 uur in TivoliVredenburg

Wie: Jeroen Dudink en Olaf Verschuren
Wat: Een familielezing over slaap
Waar: TivoliVredenburg
Waarom: Omdat je nieuwsgierig bent naar échte wetenschap!

Wat gebeurt er precies in jouw brein tijdens je slaap en waarom is slapen onmisbaar voor de gezondheid van mens en dier? Wat is de invloed van slaap op genezing en jouw leerprestaties op school? Je hoort het tijdens het minicollege van slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Olaf Verschuren. Voor deze WWWW verzamelen de onderzoekers data over het slaapgedrag van de bezoekers. Door van tevoren een slaapdagboek in te vullen neem je deel aan écht wetenschappelijk onderzoek. Het dagboek kun je downloaden via de website van TivoliVredenburg. Daar kun je ook je ticket voor de lezing bestellen.

Ontdek alles over slaap
Na afloop van de lezing kun je van alles leren en ontdekken over slaap. Stel al je vragen over slaap en gezondheid aan de slaaponderzoekers en ontdek aan de hand van je slaapdagboek hoe je jezelf in slaap sport. Voor tips over hoe kinderen sneller in slaap komen of heerlijk lang doorslapen kun je terecht bij slaap- en opvoeddeskundige Merel Obermeijer. Slapen in het ziekenhuis, hoe gaat dat eigenlijk? Gezondheidsonderzoeker Agnes van der Hoogen geeft je een uniek kijkje achter de schermen. En loop je ook nog even langs de sneltekenaar; die tekent graag jouw gouden slaaptip op zodat wij ook weer van jou kunnen leren!

De WWWW-familielezingen zijn een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht en TivoliVredenburg en geschikt voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Bewaar je ticket want het is een vrijkaartje voor het Universiteitsmuseum Utrecht.

Lezingen WWWW (1)