Unieke openstelling depot 7 oktober

Unieke openstelling depot

7 oktober 2018

Kijkje achter de schermen in het museumdepot tijdens het Weekend van de Wetenschap

Normaal mag je er nooit naar binnen, maar speciaal voor Weekend van de Wetenschap stelt het Universiteitsmuseum Utrecht haar depots eenmalig open voor publiek!

Walvisskelet
Op zondag 7 oktober zijn de depots van het Universiteitsmuseum Utrecht voor één keer open voor het publiek. Een conservator leidt je rond door twee depots, je ontmoet museummedewerkers en je komt oog in oog te staan met een heus walvisskelet.

Verhalen over de collectie
Elk uur start er een rondleiding. Na een inleiding bekijk je twee verschillende depots onder leiding van een conservator en behoud- en beheermedewerkers. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het werk in een museumdepot en hoort verhalen over de grote collectie met opgezette dieren van het Universiteitsmuseum. Daarnaast kom je oog in oog te staan met het enorme walvisskelet.

Praktische informatie
Het programma is geschikt voor de hele familie, duurt ongeveer 50 minuten en start om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Per blok zijn er 20 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden
Voor deze activiteit moet je je individueel aanmelden. Er zijn in totaal vier rondleidingen.

Voor de rondleiding die begint om 12.00, kun je je hier  aanmelden.
Voor de rondleiding die begint om 13.00, kun je je hier aanmelden.
Voor de rondleiding die begint om 14.00, kun je je hier aanmelden.
Voor de rondleiding die begint om 15.00, kun je je hier aanmelden.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap
Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek. Het volledige programma dat de Universiteit Utrecht organiseert in het Weekend van de Wetenschap kan je vinden op de website.