MJU: Is leren praten moeilijk? MuseumJeugdUniversiteit

MJU: Is leren praten moeilijk?

16 december 2018

Kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte wetenschappers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelelen! In het najaar van 2018 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je bijvoorbeeld of je van gamen gezonder kan worden, of we een hart kunnen 3D printen en wat er gebeurt met plastic afval in de oceaan.

Is leren praten moeilijk?
Zondag 16 december, van 11:00 tot 12:00 uur

De colleges worden dit jaar in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.

Als baby kon je alleen maar huilen, maar toen je vier was kon bijna iedereen je gewoon verstaan. Heb je er wel eens over nagedacht hoe je leert praten? En hoe zou het zijn als het niet zo goed lukt om te leren praten? Is dat eigenlijk erg? Ontdek samen met logopediewetenschapper Anniek van Doornik hoe ingewikkeld spreken kan zijn, hoe je de spraak kunt onderzoeken en wat bepaalt of het erg is dat je niet goed kan praten.

Deze MJU-reeks is uitverkocht. In het voorjaar start er een nieuwe reeks. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de MuseumJeugdUniversiteit om op de hoogte te blijven en om je aan te melden voor de voorjaarsreeks.