Herfstvakantie Regio Midden en Noord Herfstvakantie Regio Midden en Noord

Herfstvakantie Regio Midden en Noord

20 - 28 oktober 2018

Deze herfstvakantie wordt hersenvakantie!

Kom tijdens de herfstvakantie onderzoeken, ontdekken en experimenteren in het Universiteitsmuseum en leer van alles over hersenen. En heb je na al die breinkrakers behoefte aan een frisse neus? Geniet dan van de eerste herfstkleuren in de Oude Hortus.

Extra leuk: 50% vroege vogelkorting
Ben jij een vroege vogel? Het Universiteitsmuseum gaat elke dag om 10.00 uur open, iedereen die voor 11.00 uur binnen is, betaalt maar de helft van de prijs! Deze actie loopt van 20 t/m 28 oktober en is niet geldig i.c.m. andere kortingen.

PROGRAMMA HERSENVAKANTIE (Regio Midden en Noord)

TestLAB: emoties en je brein
Dagelijks van 11.00-13.00 uur

Tijdens de Hersenvakantie kun je meedoen aan hersenonderzoek van de Universiteit Utrecht. Onderzoekers van YOUth willen uitzoeken hoe goed jij kunt zien hoe iemand zich voelt en hoe goed jij plaatjes kunt onthouden. Er zijn twee onderzoeken die ieder ongeveer 15 minuten duren. Kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen hieraan meedoen.

De onderzoekers van YOUth doen ook een groot onderzoek naar kinderen in Utrecht. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op youthonderzoek.nl

Hersenkrakers
Dagelijks van 10.00-16.00 uur
Het is goed voor je lichaam om bezig te blijven, maar dit is ook erg belangrijk voor je hersenen! Kraak je hersenen en zet ze aan het denken bij de onderzoeken, raadsels en breinbrekers.

Breinkleien
Dagelijks van 13.00-15.00 uur
Ga lekker aan de slag en klei een brein. Ontdek hoe de hersenen zijn opgebouwd en welke functies de verschillende hersengebieden hebben. Een medewerker van het UMCUtrecht geeft uitleg en geeft je een kijkje in de hersenpan.

Hersenspecial: Illusies
Dagelijks van 12.00-12.30 uur en van 15.30-16.00 uur
Hou je brein voor de gek! Door middel van illusies kun je je hersenen iets laten geloven wat helemaal niet waar is. Tijdens de hersenspecials ga je samen met een publieksbegeleider aan de slag. Lukt het jou om je hersenen te foppen?

ALTIJD LEUK OM TE DOEN IN HET MUSEUM

Jeugdlab
Dagelijks, van 10.00 tot 17.00
Experimenteer er op los en ga zelf aan de slag bij het Jeugdlab! Doe experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen.

Skelettentour
Dagelijks, van 10.00 tot 17.00
Speur door het hele Universiteitsmuseum en wordt een echte museumheld!
Het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? De tanden van een krokodil of het skelet van een kind met een waterhoofd. Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens de skelettentour. Deze speurtocht is voor €2,50 te koop aan de balie.