Adres en route

Adres en route

Heeft u vragen over toegankelijkheid, of wilt u bijzonderheden omtrent uw bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan tijdens openingstijden contact op met onze receptie op het nummer (030) 253 80 08.

Universiteitsmuseum en Oude Hortus
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
T: (030) 253 80 08
E: info.museum@uu.nl

Openbaar vervoer
Ga rechtstreeks vanaf Utrecht Centraal met bus 2, halte Universiteitsmuseum, even oversteken en je bent er. Plan de route met het openbaar vervoer

Wandelroute vanaf Centraal Station (20 minuten)
Volg de route naar het Museumkwartier. Je komt op deze route door in Hoog Catharijne de uitgang in het Godebaldkwartier te nemen en linksaf richting de Domtoren te lopen. Na de Domtoren ga je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Het Universiteitsmuseum bevindt zich na circa 750 meter aan de linkerkant van de straat.

Wandelroute vanaf Station Vaartsche Rijn (11 minuten)
Loop in noordelijke richting naar het Ledig Erf. Je komt op de Twijnstraat en loopt dan rechtdoor. Bij de Nicolaasstraat ga je rechtsaf. Blijf deze straat volgen, deze loopt over in het Nicolaaskerkhof en vervolgens in de Agnietenstraat.

Sla vervolgens linksaf bij de Lange Nieuwstraat. Het Universiteitsmuseum bevindt zich na circa 50 meter aan de rechterkant van de straat.

Eigen vervoer
Een actuele routebeschrijving is te vinden op de routeplanner van de ANWB. Actuele informatie over werkzaamheden in Utrecht: Utrecht bereikbaar

Parkeren
Er is rondom het museum een beperkte mogelijkheid tot betaald parkeren tegen een tarief van €5,35 per uur. De parkeergelegenheid bevindt zich voor de De Nicolaïkerk, aan het eind van de Nieuwegracht en op de Lange Nieuwstraat zelf. Vanaf deze locaties is het ca. vijf minuten lopen naar het museum. De dichtstbijzijnde parkeergarage is op de Springweg, op tien minuten loopafstand van het Universiteitsmuseum. Volg vanaf de snelweg de borden Centrum en vervolgens P Springweg. Kies in de parkeergarage de uitgang Oudegracht en loop via de Strosteeg naar de Oudegracht. Vervolgens ga je rechtsaf, steek je de brug over en loop je de Hamburgerstaat in. Bij de eerste kruising ga je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Na ongeveer honderd meter zie je aan je linkerhand het Universiteitsmuseum.  

P+R Utrecht: gemakkelijk parkeren en voordelig Utrecht in
Geen drukte, files, parkeerstress of hoge parkeertarieven. Parkeer uw auto op één van de Utrechtse P+R-locaties. De kosten voor een kaartje zijn €5,-. Hiervoor parkeert u de hele dag en reist u met het OV heen en weer naar het centrum. Het P+R kaartje is geldig voor maximaal 5 personen.