Boekingsvoorwaarden schoolbezoek Boekingsvoorwaarden schoolbezoek

Boekingsvoorwaarden schoolbezoek

Lees hier de boekingsvoorwaarden voordat u het Universiteitsmuseum bezoekt met school.

Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht 

Telefoonnummer receptie: (030) 253 80 08
E-mailadres: info.museum@uu.nl

Voor het bezoek

Aankomsttijden
Schoolgroepen kunnen het museum bezoeken vanaf 9.30 uur. De laatste boekingsmogelijkheid voor schoolprogramma’s van 1,5 uur is 15.00 uur. Voor schoolprogramma’s van 1 uur is dat 15.30 uur. Het is niet mogelijk om af te wijken van de tijden die zijn afgesproken. Dit in verband met afspraken met volgende (school)groepen.

Het Universiteitsmuseum beschikt niet over een wacht- of verblijfsruimte voor groepen. Wij verzoeken u om niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de rondleiding aanwezig te zijn. Mocht u onverhoopt vertraagd zijn, dan vragen wij u contact op te nemen met onze receptie op het telefoonnummer (030) 253 80 08.

Annulering of wijziging
Het bezoek kan uiterlijk een week van te voren zonder kosten worden geannuleerd. Bij annulering binnen een week brengen wij u de kosten voor het onderwijsprogramma in rekening.

Wijzigingen in de boeking kunnen tot maximaal 3 werkdagen voor de geboekte datum worden doorgegeven en kosteloos worden verwerkt. Hierna kunnen de afgesproken kosten van de boeking niet worden veranderd.

Betaling
Uw bezoek aan het museum kan contant of met pinbetaling aan de kassa worden afgerekend. De kosten van een schoolbezoek kunnen ook door middel van een factuur worden voldaan.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bij een bezoek aan het Jeugdlab is 32 leerlingen. Bij de andere programma’s geldt een maximum van 30 leerlingen. Per 15 leerlingen wordt een publieksbegeleider vanuit het museum ingezet. Tevens dient op elke 15 leerlingen minimaal één begeleider van school aanwezig te zijn.

Tijdens het bezoek

Begeleiding
Schoolgroepen kunnen alleen onder begeleiding het Universiteitsmuseum bezoeken. De begeleidende docenten blijven te allen tijde verantwoordelijk voor het handhaven van de orde in hun groep. Dit geldt zowel in het museum als in de Oude Hortus, en zowel tijdens het begeleide programma als in de (eventuele) pauzes. Op elke 15 leerlingen dient minimaal één begeleider van school aanwezig te zijn. 

Eten en drinken
Er is tijdens het programma geen pauze ingecalculeerd.In het museum is een speciaal ingerichte eethoek waar je met maximaal 15 leerlingen kunt genieten van de meegebrachte boterhammen en drinken. Op andere plekken in het museumgebouw is eten en drinken niet toegestaan. Het is toegestaan zelf meegebracht eten en drinken overal in de tuin te nuttigen, behalve op het terras van museumcafé Ginkgo.

Ons museumcafé Ginkgo biedt diverse mogelijkheden voor koffie/thee en lunch. Voor nadere informatie en boekingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontvangsten op nummer 030-2538717 en per e-mail: horeca.museum@uu.nl.

Jassen en tassen
In het museum is een kooikar aanwezig voor het veilig opbergen van tassen en jassen. De sleutel van de kar wordt tijdens het bezoek bij de begeleidende docent(en) in bewaring gegeven.

Museumobjecten
De tentoongestelde voorwerpen in de museumzalen mogen niet worden aangeraakt, tenzij dit nadrukkelijk anders wordt aangegeven.

Toegankelijkheid
Het Universiteitsmuseum is bijna geheel toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Lees hier meer informatie.

Belangrijk
Het hinderen van andere museumbezoekers dient zoveel mogelijk te worden beperkt. Storend gedrag is dan ook niet toegestaan in het museumgebouw. In museumtuin de Oude Hortus mag er gelopen worden op de paden en op het grasveld direct voorbij de museumentree. Betreden van de perken, gillen door de tuin en rennen is niet toegestaan. Bij ernstige ordeverstoring behoudt het museum zich het recht voor om een schoolgroep de toegang tot het museum te ontzeggen.