Boekingsvoorwaarden rondleidingen

Boekingsvoorwaarden rondleidingen

Wil je met een groep het Universiteitsmuseum bezoeken? Tijdens verschillende rondleidingen laten onze publieksbegeleiders je kennismaken met bijzondere objecten, de architectuur van het museumgebouw en de planten en bomen in de tuin.

Voor het bezoek

Tijden
Het Universiteitsmuseum is geopend van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur én alle feestdagen met uitzondering van eerste kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

De laatste boekingsmogelijkheid voor een rondleiding van 1,5 uur is 15.00 uur. Voor een rondleiding van 1 uur is dat 15.30 uur.

Annulering
Het bezoek kan uiterlijk een week van te voren zonder kosten worden geannuleerd. Bij annulering binnen een week brengen wij u de kosten voor de rondleiding(en) in rekening. 

Wijziging in boeking
Wijzigingen in de boeking kunnen tot maximaal 3 werkdagen voor de geboekte datum worden doorgegeven en kosteloos worden verwerkt. Hierna kunnen de afgesproken kosten van de boeking niet worden veranderd.

Betaling
Uw bezoek aan het museum kan contant of met pinbetaling aan de kassa worden afgerekend. Om wachttijden te voorkomen verzoeken wij u zo veel mogelijk collectief te betalen.

Wandelroute vanaf Centraal Station (20 minuten)
Volg de route naar het Museumkwartier. Neem in Hoog Catharijne de uitgang ´Godebaldkwartier´ en sla linksaf richting de Domtoren. Ga na de Domtoren rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Het Universiteitsmuseum bevindt zich na circa 750 meter aan de linkerkant van de straat.

Openbaar vervoer
Bereikbaar met buslijn 22 vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar bushalte Universiteitsmuseum of met bus 2, halte Centraal Museum. Vanaf deze halte is het ongeveer twee minuten lopen naar het Universiteitsmuseum. Loop de Agnietenstraat af en sla vervolgens linksaf bij de Lange Nieuwstraat. Het Universiteitsmuseum bevindt zich na circa 50 meter aan de rechterkant van de straat. 

Parkeren
Er is rondom het museum een beperkte mogelijkheid tot betaald parkeren tegen een tarief van ongeveer €4,34 per uur. De dichtstbijzijnde parkeergarage is op de Springweg, op tien minuten loopafstand van het Universiteitsmuseum. Volg vanaf de snelweg de borden Centrum en vervolgens P Springweg. Kies in de parkeergarage de uitgang Oudegracht en loop via de Strosteeg naar de Oudegracht. Ga vervolgens rechtsaf, steek de brug over en loop de Hamburgerstaat in. Ga rechtsaf bij de eerste kruising, de Lange Nieuwstraat in. Het Universiteitsmuseum bevindt zich na circa honderd meter aan de linkerkant van de straat.

P+R Utrecht
Geen drukte, files, parkeerstress of hoge parkeertarieven. Parkeer op één van de Utrechtse P+R-locaties. De kosten voor een kaartje zijn €4,50. Hiervoor parkeert u de hele dag en reist u met het OV heen en weer naar het centrum. Het P+R kaartje is geldig voor maximaal 5 personen.

 

Tijdens het bezoek

 Horeca
Ons museumcafé Ginkgo biedt diverse mogelijkheden voor koffie/thee en lunch. Diverse ruimten in het museum en de Oude Hortus zijn ook te huur voor ontvangsten. Voor nadere informatie en boekingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontvangsten op nummer 030-2538717 en per e-mail: horeca.museum@uu.nl.

Toegankelijkheid
Het Universiteitsmuseum is bijna geheel toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Kijk op onze website voor meer informatie.