Waar of niet waar? Gratis onderwijsprogramma voor groep 5 en 6

Waar of niet waar?

Ontdek hoe je goed onderzoek doet én hoe leuk dat kan zijn.

Voor basisscholen in de regio Utrecht organiseert het Universiteitsmuseum dit jaar voor de tweede keer het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar’.

Leerlingen van groep 5 en 6 ontdekken samen met de publieksbegeleiders van het museum hoe je goed onderzoek doet, én hoe leuk dat kan zijn. De publieksbegeleiders nemen een mysterieuze, knalgele koffer mee naar de school. In één uur tijd doet de groep samen met de publieksbegeleiders een onderzoek in de klas en wordt het antwoord op de onderzoeksvraag gezocht.

Er is keuze uit twee verschillende programma’s: ‘Humor’ of ‘Suiker’. Voor uitleg over de programma’s door de wetenschappers zelf zie de filmpjes hier onder.

Van 6 mei tot 5 juni 2020 kunnen twintig scholen deelnemen aan dit onderwijsprogramma. Het programma vindt plaats in de klas, start om 13.00 uur en duurt een uur.
Wees er snel bij want vol is vol!

Let op: geef zo veel mogelijk data op wanneer u kunt, dit kan in het veld bijzonderheden. Buiten de 2 voorkeursdata die verplicht zijn om aan te geven. Geef je hier op. 

'Waar of niet waar' is tot stand gekomen in samenwerking met UU-onderzoekers van de Utrecht Young Academy

Humoronderzoek

Suikeronderzoek