Meisje bediening Museumcafe winter

Museumcafé Ginkgo

Museumcafé Ginkgo is dagelijks geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het museum ook op maandag geopend.

In de Oude Hortus vind je het museumcafé Ginkgo. Hier kun je na een bezoek aan het museum of de tuin terecht voor een kop koffie of thee, taart, broodjes en een borrel. 

Museumcafé Ginkgo in de Oude Hortus is een bijzondere plek voor een lekkere kop koffie of een lunch. Het café heeft een groot, zonnig terras dat uitkijkt op de tuin. 

Het museumcafé is toegankelijk met een geldig entreebewijs voor het Universiteitsmuseum en/of de Oude Hortus.

Een bijzondere locatie
Het museumcafé is gevestigd in het voormalige Zaadhuis van het Botanisch Laboratorium. In deze monumentale Oranjerie bewaarde men op zolder zaden van de planten uit de Oude Hortus. Beneden overwinterden de kuipplanten, zoals oranjebomen, oleanders en palmen.

Tegenwoordig is de Oranjerie in gebruik als museumcafé. Anke Colijn Architekten heeft de  restauratie gedaan. Een flinke klus, zo werden de blinden die nu voor het raam hangen gevonden op een afgesloten zolder in één van de andere panden en werd ook de kelder weer begaanbaar gemaakt. Drost + van Veen Architecten en Mars Interieurarchitecten hebben voor de inrichting de oude functie als uitgangspunt genomen. Drie enorme rieten ‘lampenkappen’ ordenen de ruimte zoals vroeger de oranjebomen dit deden. 

Expositie
In het museumcafé wordt geregeld een expositie gehouden. U vindt hier meer informatie over de huidige expositie.