Haal het museum in huis

Het Universiteitsmuseum en de Oude Hortus zijn momenteel gesloten. Zolang je niet ín het museum op onderzoek uit kunt, biedt het museum enorm veel aan voor thuis. Experimenteer met proefjes, bekijk animaties over bekende wetenschappers en knutsel een dier met het 3D bouwpakket.

Wij zijn benieuwd naar jullie bevindingen, waarnemingen en kunstwerken. Deel het met #universiteitsmuseum of tag ons op social media.

Heb je ideeën voor het museum online? Neem dan contact met ons op via communicatie.museum@uu.nl!

Thuismuseum Thuismuseum De laatste beelden van het oude museum zijn door vlogger Jip van My Daily Shot of Culture vastgelegd. In 20 minuten kijkplezier neemt ze je mee in het verlaten museum. Bekijk de vlog! Lees meer virtuele rondleiding Proefjes voor thuis Proefjes voor thuis Gaat het thuis zitten vervelen? Wij hebben een tip: haal het Universiteitsmuseum in huis! Lees meer Thuis experimenteren! Collectieglimp Collectieglimp Benieuwd naar de objecten uit de rijke collectie van het Universiteitsmuseum? In de Collectieglimp vertellen conservatoren over hun favoriete objecten van het museum. Lees meer Een glimp uit de collectie #WijOnderzoeken #WijOnderzoeken Helaas kun je op dit moment geen onderzoek doen ín het museum. Maar gelukkig kan dit ook gewoon in je eigen huis. Lees meer Onderzoek als een echte wetenschapper Explosieve proeven Explosieve proeven Hoe werken je zintuigen? Met deze vijf explosieve proeven kom je erachter. Lees meer Proefkaartjes | onderzoek je zintuigen Lessen voor thuis Lessen voor thuis Wil je afwisseling in de dagelijkste lessen? Ga dan aan de slag met het onderstaande materiaal. Ontdek samen met jouw kinderen de onderzoeker in jezelf! Lees meer Lesmateriaal MJU colleges MJU colleges Kan een huisdier jou begrijpen? En hebben sommige mensen echt blauw bloed? Lees meer Hoogleraren vanuit het Rariteitenkabinet Collectiefilmpjes Collectiefilmpjes Nu je niet naar het museum kunt, halen wij de collectie naar jouw huis! Bekijk onze animatiefilmpjes van de collectie. Lees meer Animatiefilmpjes van de collectie Voor jong (én oud) Voor jong (én oud) Houd je van kleuren? Download dan hier onze collectiekleurplaten. Lees meer Collectiekleurplaten voor jong en oud Print en knutsel Print en knutsel Leuk voor thuis! Zet een driehoornkameleon in elkaar. Download hier het 3D bouwpakket en maak je eigen driehoornkameleon. Lees meer 3D bouwpakket driehoornkameleon