Stichting vrienden Oude Hortus en Universiteitsmuseum

De Stichting vrienden van de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum is in 2013 ontstaan uit een fusie van de vriendenstichtingen van respectievelijk de Oude Hortus en het Universiteitsmuseum, beiden gevestigd te Utrecht.

Doelstelling
De Stichting heeft tot doel: de bevordering van de bloei van de Utrechtse Oude Hortus en het Universiteitsmuseum, door het wekken, stimuleren en vergroten van de belangstelling voor de hortus en het museum en het verlenen van financiële steun en het realiseren van speciale projecten, die betrekking hebben op de hortus en het museum en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht
vriendenOHUM@uu.nl

RSIN fiscaal nummer

NL85INGB0006591774

Beleidsplan
Lees meer in het beleidsplan van de Stichting vrienden Oude Hortus en Universiteitsmuseum voor de periode 2015-2019.

Bestuurssamenstelling en beloningsbeleid
Het bestuur van de Stichting bestaat uit: Annemiek Roessen (voorzitter), Joost Dankers (penningmeester), Ineke van Oosten, Dop Bär, Vacature (secretaris).

Secretariële ondersteuning wordt verzorgd door Annet Leurink-Prinsen.

De bestuursleden van Stichting ontvangen op geen enkele wijze beloning voor hun inzet en activiteiten.

Vriendenactiviteiten
Jaarlijks organiseert de Stichting een vriendenbijeenkomst en daarnaast wordt er ieder jaar een vriendenuitje georganiseerd:

• Tuinexcursie Paleis het Loo, Apeldoorn
• Opening FietsLAB in het Universiteitsmuseum
• Opening expositie Experiment Delta in het Universiteitsmuseum, met presentatie door hoogleraar fysische geografie dr. Maarten Kleinhans

2016
• Excursie naar het anatomisch museum Bleulandinum, Utrecht met presentaties van hoogleraar klinische anatomie dr. Ronald Bleys en restaurator Jan Willem Pette
• Opening Fungal Futures in het Universiteitsmuseum
• Opening ArcheoLAB in het Universiteitsmuseum
• Viering twintig jaar Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat

Ondersteunde projecten
De Stichting ondersteunt het Universiteitsmuseum en de tuin met financiële bijdragen. De afgelopen jaren werd onder meer bijgedragen aan:
• Restauratie van de kassen
• Een foto-unit voor het Universiteitsmuseum
• Lades voor het depot
• Tuinbanken en houten kuipen voor de Oude Hortus
• Inrichting van de corridor in de kassen
• Presentatie Boeiende Bagage
• Presentatie deeltjesversneller
• Presentatie Experiment Delta
• Presentatie Tot op het Bot

Financiële verantwoording
Lees hier het financiële jaaroverzicht 2016 van de Stichting.