Vacatures en stages

Vacatures en stages

Het het Universiteitsmuseum valt onder het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht. Bij het Universiteitsmuseum werken ongeveer 25 personen in een betaalde functie. Daarnaast werken er veel vrijwilligers en stagiairs.

Het Universiteitsmuseum zoekt:

Hoofd Wetenschapseducatie Universiteitsmuseum Utrecht 
(interim voor een jaar, 0,7 fte)
Het Universiteitsmuseum Utrecht gaat vernieuwen en wordt hét onderzoeksmuseum van Nederland. Begin 2018 sluit het museum voor verbouwing, maar we blijven actief met onze wetenschapseducatie, door onze doelgroep op te zoeken: op school, in de bibliotheek en in het theater. Bij deze functie houd je je onder andere bezig met outreach programma's, het beleid en de organisatie van het programma na heropening en het leidinggeven van professionals. Lees hier de volledige vacaturetekst. Reageren kan tot uiterlijk 27 augustus 2017!

Stagiaire Marketing en Communicatie
Heb jij affiniteit of ervaring met contentmarketing of educatiemarketing? Voel jij je helemaal thuis op social media? Dan zoeken wij jou! Moment van aanvang vanaf september 2017. Een andere startdatum kan in overleg. Het is mogelijk de stage te combineren met een afstudeeronderzoek. Wel vragen we altijd een combinatie van praktijkwerkzaamheden en onderzoek waarbij we uitgaan van drie dagen praktijkwerkzaamheden. Lees hier de volledige vacaturetekst.

Overige stages
Bij andere afdelingen zijn er ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail waarin beschreven staat wat je wilt doen en je motivatie met curriculum vitae naar info.museum@uu.nl t.a.v. P. Voogt.

Vrijwilligers
Een grote groep vrijwilligers zorgt voor het onderhoud van de tuin. Ook zijn er vrijwilligers die meewerken aan collectieinformatie en -registratie. Voor de tuin zijn er op dit moment voldoende vrijwilligers.