Zomervakantie Deze zomervakantie hoef jij je niet te vervelen!

Zomervakantie

Deze zomervakantie kun je experimenteren in het Jeugdlab, schimmels onderzoeken in het Schimmellab én op zoek gaan naar beestjes.

Wie van experimenteren en ontdekken houdt kan deze zomer terecht in het Universiteitsmuseum Utrecht.  Ga vanaf 5 augustus op dinsdag en donderdag uitgerust met een schepnet en een vergrootglas heel wat beestjes in de vijver ontdekken. Doe mee met de schimmelspecial en ontdek waarom schimmels scheetjes laten. En wie durft gaat tijdens de skelettentspeurtocht op zoek naar de botten van een oerreptiel.

Allemaal beestjes!
5 augustus t/m 20 augustus 
Deze zomervakantie krioelt het van de beestjes in het Universiteitsmuseum.  Doe mee met  ‘Wat leeft er in de vijver?’ en vang waterbeestjes met je schepnet. Je krijgt een loeppotje waarmee je de beestjes goed van dichtbij kan bekijken. In het Universiteitsmuseum zijn ook andere dieren te vinden. In de negen meter hoge skelettentoren vind je allerlei geraamtes en botten, van walvis tot kangoeroe. Doe de skelettentour en neem een kijkje in het Rariteitenkabinet. Heb je ooit het skelet gezien van een nijlpaard? Dat kan hier! Klik hier voor het hele programma