Kids in het museum

In het Universiteitsmuseum is van alles te leren en te doen. Experimenteer erop los in het Jeugdlab, volg een spannende speurtocht door het museum of vier op een bijzondere manier je verjaardag. Verder vind je er een grote collectie vol enge, gekke, mooie en bijzondere objecten. Niet voor niets krijgt het Universiteitsmuseum een 8,3 van de Museuminspecteurs voor kidsproof museum.

Experimenteer erop los Experimenteer erop los Trek een labjas aan, stroop je mouwen op en ga aan de slag. In het Jeugdlab kun je allerlei experimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Lees meer Jeugdlab Nieuwe reeks! Nieuwe reeks! In het voorjaar van 2018 is er weer een serie kindercolleges voor echte onderzoekers! Lees meer MuseumJeugdUniversiteit Tuinspeurtocht Tuinspeurtocht Ga op een spannende speurtocht door de Oude Hortus en wordt een echte hortusheld. Lees meer Leuke speurtocht door de tuin Verjaardagsfeestjes Verjaardagsfeestjes Momenteel bieden we helaas geen verjaardagsfeestjes aan. Houdt de website in de gaten wanneer je wel weer je feestje kan vieren in het museum.

Het museum is wel elke dag geopend…
Lees meer Vier je verjaardag in het museum!
Experiment Delta Experiment Delta Overal op aarde, en zelfs daarbuiten, hebben water en zand de mooiste patronen gevormd. Aan de Universiteit Utrecht onderzoeken aardwetenschappers hoe deze patronen precies ontstaan. Lees meer Maak zelf patronen van zand en water Proefjes voor thuis Proefjes voor thuis Speciaal voor nieuwsgierige kinderen zijn hier proefjes die je zelf thuis kunt uitvoeren. Lees meer Thuis experimenteren!