Jeugdlab jongetje Jeugdlab Jeugdlab Jeugdlab: tong
Jeugdlab

X-perimenteer erop los

In het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op! Niet alles is wat het lijkt…

Prikkelmuur
Voordat je het Jeugdlab in gaat kom je langs de prikkelmuur. Een muur waar allemaal gekke dingen gebeuren. Je kunt geurtjes raden in een grote neus, aan een 65 centimeter lange, glibberige tong trekken en je hand in één van de voelgaten stoppen.

Anders dan het lijkt
In het Jeugdlab is alles net wat anders dan het lijkt. Hoe dat komt? Ontdek het door zelf te x-perimenteren met je zintuigen, licht en geluid. 

Handje helpen
Je kan altijd naar het Jeugdlab komen. Wil je een handje geholpen worden? Kom dan op zaterdag- en zondagmiddag. Dan zijn er jeugdlaboranten aanwezig om je op weg te helpen. De Jeugdlaboranten zijn er van 13.30 – 17.00 uur en op zondagmiddag al vanaf 12.30 uur. In de schoolvakanties (regio midden) zijn de Jeugdlaboranten er zelfs elke dag van 11.00 - 17.00 uur (in de zomervakantie van 12.00 - 17.00 uur).

No problem
Ook is veel in het Engels vertaald. Dus als je vriendje uit Engeland op bezoek komt kun je hem gewoon meenemen naar het Jeugdlab!

Leeftijd
Het Jeugdlab is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar (onder begeleiding van volwassenen).