Ontdek het museum en Oude Hortus Rondleidingen

Ontdek het museum en Oude Hortus

Wil je met een groep het Universiteitsmuseum bezoeken? Tijdens verschillende rondleidingen laten onze publieksbegeleiders je kennismaken met bijzondere objecten, de architectuur van het museumgebouw en de planten en bomen in de tuin.

Let op! Rondleidingen kunnen nog geboekt worden t/m 23-2-2018. Dit in verband met de vernieuwing en de verbouwing van het Universiteitsmuseum. 

Ontdek het museum
Er is veel te ontdekken in onze tentoonstellingen. Een brilkaaiman, walrus of soepschildpad, ze hebben allemaal een ruggengraat, maar lijken ze verder nog op een mens? In de familietentoonstelling Tot op het bot leer je alles over de verschillen én overeenkomsten tussen mens en dier. Vergaap je in het Bleulandkabinet aan de uitgebreide verzameling van skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen. Die zie je niet iedere dag! Ook in het Rariteitenkabinet kom je bijzondere voorwerpen tegen, zoals een draakje, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland.

Ontdek de Oude Hortus
De museumtuin is een prachtige stilteplek in het hart van de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de dag en terecht kunt voor rust, lunch en koffie. De Oude Hortus is verdeeld in een aantal delen, waaronder een cottagetuin en een medicinale tuin: de Regiustuin. Daarnaast herbergt de tuin vele plant- en boomsoorten. In de kassen vind je een grote variatie aan planten, zoals de indrukwekkende Victoria amazonica, de bladeren van deze waterlelie groeien in de zomer tot wel anderhalve meter in doorsnee. 

Praktische informatie
Er worden rondleidingen gegeven voor groepen van maximaal vijftien personen (per groep) en alleen op afspraak. Er kunnen vier groepen tegelijkertijd worden rondgeleid in het museum. Je kunt kiezen voor een rondleiding door het museum, de tentoonstellingen en de Oude Hortus. Een combinatie van deze rondleidingen is ook mogelijk.

De rondleidingen zijn mogelijk vanaf 10.30 tot uiterlijk 16.30. Rondleidingen duren een uur of anderhalf uur. Bij een gecombineerde rondleiding door het museum en de Oude Hortus is dit standaard anderhalf uur. Rondleidingen zijn alleen mogelijk op afspraak.

Reserveren
Voor reserveringen en meer informatie kun je een mail sturen naar reserveren.museum@uu.nl. Een rondleiding dient minimaal twee weken van tevoren geboekt te worden.