Museumcafé Ginkgo bankje voorjaar Voorjaar Oude Hortus Vaantjesboom Zomer Victoria Lente Winter Oude Hortus Wintertakken
Een tuin om van te genieten

De Oude Hortus

De Oude Hortus. Een prachtige stilteplek in het hart van de stad, waar je kan ontsnappen aan de drukte van de dag en terecht kunt voor rust, lunch en koffie.

In deze unieke, historische tuin vergeet je dat je midden in de stad bent. Het is een rustige plek om te wandelen en biedt inspiratie voor tuinliefhebber. De tuin is verdeeld in een aantal delen, waaronder een cottagetuin en een medicinale tuin: de Regiustuin. Daarnaast herbergt de tuin vele plant- en boomsoorten. Zo staat hier bijvoorbeeld een van de oudste Ginkgo biloba's van Nederland. Dit exemplaar is ruim 250 jaar oud. 

Kassen
Ook met kouder weer heeft groen hier een warm onderkomen in de kassen. Deze blikvangers zijn in 2007 volledig gerestaureerd en herbergen een grote variatie aan planten. Zoals de indrukwekkende Victoria Longwood. De bladeren van deze waterlelie groeien in de zomer tot wel 1,5 meter in doorsnee.

Museumcafé Ginkgo
Kom je genieten van de Oude Hortus? Breng dan ook een bezoek aan museumcafé Ginkgo voor een heerlijke lunch of een goed glas wijn. Met mooi weer biedt het terras prachtig uitzicht over de kassen en de tuin.

Rondje Hortus
Vanaf zondag 3 april zijn er iedere twee weken korte rondleidingen door de tuin. Deze Rondjes Hortus hebben per week een ander thema. Kijk voor het volgende Rondje Hortus in de agenda.

Leuk om te weten
Wist je dat een groep gemotiveerde tuinvrijwilligers ervoor zorgen dat de Oude Hortus er het hele jaar mooi bij ligt? Elke dinsdag zijn ze volop bezig in de tuin met wieden, snoeien en allerlei andere werkzaamheden.