Hortusabonnement Vaker genieten van de hortus?

Hortusabonnement

Met een hortusabonnement (€15,-) een jaar lang toegang tot de hortus voor jezelf en een introducé.

Hortusabonnement
Een tip voor wie vaker wil genieten in Oude Hortus is het Hortusabonnement. Het Hortusabonnement kost €15,- en hiermee krijg je een jaar lang toegang tot de tuin daarnaast mag je altijd één introducé meenemen. Het abonnement is te koop bij de receptie van het Universiteitsmuseum. 

Verscholen in de binnenstad van Utrecht
De Oude Hortus ligt verscholen in de binnenstad van Utrecht achter het Universiteitsmuseum. In deze unieke en historische tuin vergeet je dat je midden in de stad bent. 

Wandelen en koffie
De Oude Hortus is perfect om te wandelen, biedt inspiratie voor tuinliefhebbers en is een plek om te genieten van het groen en de rust. In museumcafé Ginkgo kun je elk seizoen terrecht voor lunch en koffie. 
Daarnaast herbergt de tuin diverse plant- en boomsoorten. Zo staat hier bijvoorbeeld een van de oudste Ginkgo biloba's van Nederland.

Minder goed ter been?
De hortus is ook goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Het hoofdpad in de Oude Hortus is geschikt voor rolstoelen en scootmobiels, vrijwel alle plekken in de tuin zijn via de paden bereikbaar. Alleen de kleine paden tussen de planten en tuinen door zijn niet begaanbaar met een rolstoel of scootmobiel. De kassen en de oranjerie zijn monumentale panden, deze zijn zoveel mogelijk drempelvrij gemaakt.