Het Universiteitsmuseum is kidsproof! Museuminspecteurs gaven een 8,3

Het Universiteitsmuseum is kidsproof!

13 november 2017

Op vrijdag 10 november werd bekendgemaakt welke Nederlandse musea kidsproof zijn.

Het was groot feest op 10 november 2017 in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het platform Museumkids reikte samen met de top 11 museuminspecteurs prijzen uit aan alle Kidsproof musea van Nederland.  Alle musea die minimaal 40 inspecties hebben en daarbij een cijfer 7,5 of hoger scoren, zijn kidsproof.

Museuminspecteurs gaven het Universiteitsmuseum een 8,3! In Utrecht stond het Spoorwegmuseum bovenaan met een 8,6. In de regio Utrecht mogen o.a. het Nationaal Militair Museum en Museum Speelklok zich ook kidsproof noemen. De landelijke winnaar is het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Noord-Holland.

Ook nu kun je ook weer aan de slag als museuminspecteur. Via de mobiele app of op de website van museumkids kan de museuminspecteur een inspectie invullen en laten zien wat hij of zij van een museum vindt. Aan het eind van het jaar wordt opnieuw het leukste Kidsproof museum van Nederland gekozen. Ook maakt de museuminspecteur kans op leuke prijzen.