Een recordaantal bezoekers

10 januari 2018

Meer dan 75.000 bezoekers: een nieuw record!

Steeds meer mensen gaan op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum Utrecht. In 2017 bezochten meer dan 75.000 mensen het Universiteitsmuseum Utrecht. Hiermee blijft de stijgende lijn van de afgelopen jaren er in en werd weer een nieuw record gehaald. Meedoen aan actueel onderzoek, zelf experimenteren, de vakantieactiviteiten, de tentoonstellingen en een wandeling door de Oude Hortus zijn belangrijke redenen voor een bezoek.

SchimmelLAB
Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Met de tentoonstelling SchimmelLAB werd gevierd dat Johanna Westerdijk 100 jaar geleden de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd. Het Universiteitsmuseum deelde tijdens de voorjaarsvakantie ruim 600 onderzoekskits uit aan bezoekers. Hiermee kon een grondmonsters genomen worden in de eigen tuin. Zo’n 300 grondmonsters werden opgestuurd naar het Westerdijk Instituut. Hier werden ruim veertig nieuwe schimmels gevonden. Deze nieuwe schimmels zijn vernoemd naar de ontdekker en toegevoegd aan de grootste schimmelcollectie ter wereld bij het Westerdijk Instituut.

Tijd voor vernieuwing en verbouwing
De stijgende bezoekersaantallen zijn voor het museum een belangrijke reden om te vernieuwen en te verbouwen. In verband met de aanvraag voor de monumentenstatus voor het gebouw, stelt het museum de sluiting voorlopig uit en blijft het museum in 2018 nog open voor publiek.

Museumfavorieten en familiemuseumnacht
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er groots uitgepakt en worden alle museumfavorieten uit de kast getrokken. In de voorjaarsvakantie staat het museum bol van de activiteiten, experimenten en paseren alle favoriete programma's de revue. Zaterdag 3 maart is het museum extra lang open tijdens een spannende familiemuseumnacht.