Een recordaantal bezoekers

10 januari 2018

Meer dan 75.000 bezoekers: een nieuw record!

Steeds meer mensen gaan op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum Utrecht. In 2017 bezochten meer dan 75.000 mensen het Universiteitsmuseum Utrecht. Hiermee blijft de stijgende lijn van de afgelopen jaren er in en werd weer een nieuw record gehaald. Meedoen aan actueel onderzoek, zelf experimenteren, de vakantieactiviteiten, de tentoonstellingen en een wandeling door de Oude Hortus zijn belangrijke redenen voor een bezoek.

SchimmelLAB
Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Met de tentoonstelling SchimmelLAB werd gevierd dat Johanna Westerdijk 100 jaar geleden de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd. Het Universiteitsmuseum deelde tijdens de voorjaarsvakantie ruim 600 onderzoekskits uit aan bezoekers. Hiermee kon een grondmonsters genomen worden in de eigen tuin. Zo’n 300 grondmonsters werden opgestuurd naar het Westerdijk Instituut. Hier werden ruim veertig nieuwe schimmels gevonden. Deze nieuwe schimmels zijn vernoemd naar de ontdekker en toegevoegd aan de grootste schimmelcollectie ter wereld bij het Westerdijk Instituut.

Tijd voor vernieuwing en verbouwing
De stijgende bezoekersaantallen zijn voor het museum een belangrijke reden om na de voorjaarsvakantie in 2018 te starten met een grote verbouwing. Vanaf maandag 5 maart sluiten het museum en de Oude Hortus tijdelijk de deuren.

Museumfavorieten en familiemuseumnacht
Voordat het zover is, wordt nog één keer groots uitgepakt en worden alle museumfavorieten nog één keer uit de kast getrokken. In de voorjaarsvakantie staat het museum bol van de activiteiten, experimenten en passeren alle favoriete programma's nog één keer de revue. Zaterdag 3 maart is het museum extra lang open tijdens een spannende familiemuseumnacht en op zondag 4 maart kunnen bezoekers een voorproefje krijgen op het nieuwe Universiteitsmuseum.