ArcheoHotspot Utrecht Verhuist

7 december 2016

Aan de slag als een echte archeoloog? Dat kan vanaf het voorjaar van 2017 bij Castellum Hoge Woerd!

Nieuwe Locatie
Afgelopen jaar namen zo’n 10.000 bezoekers in het ArcheoLAB een kijkje in de wereld van de archeologie. Ze hielpen mee met het sorteren van vele dozen archeologisch materiaal uit de provincie Utrecht. Geholpen door meer dan zestig archeologievrijwilligers werden scherven uit een beerput van het landgoed Leeuwensteyn in Utrecht en misbaksels van een Utrechtse pottenbakker bij elkaar gepuzzeld. Na 8 januari verhuist de ArcheoHotspot Utrecht naar een nieuwe locatie.

Naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn
Over een aantal maanden kunnen bezoekers van Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn meewerken aan het archeologische onderzoek van de ArcheoHotspot. Ook kunnen ze hun eigen vondsten meenemen om die samen met een archeoloog te determineren.

Het is nog niet precies bekend wanneer het ArcheoHotspot in Castellum Hoge Woerd opent. De verwachting is in het voorjaar 2017.

Nog tot en met 8 januari in Universiteitsmuseum Utrecht
In de laatste weken van ArcheoLAB werken de vrijwilligers en archeologen aan misbaksels van pottenbakkers langs de Vecht en wordt materiaal gerestaureerd  uit de opgraving van de Briljantlaan. Wie in de Utrechtse binnenstad nog een keer aan de slag wil als een echte archeoloog, kan tot en met 8 januari in het Universiteitsmuseum terecht.

Door Alexander van de Bunt