Terug naar de agenda
Voorjaarsvakantie: Hortusweekend

Voorjaarsvakantie: Hortusweekend

24 - 25 februari 2018

Een ode aan onze Oude Hortus.

Tijdens het Hortusweekend van 24 en 25 februari wordt de Oude Hortus figuurlijk (en hopelijk ook letterlijk) in het zonnetje gezet. Doe mee met de tuinrondleiding, bezoek de creatieve Hortus Markt, krijg tuintips van onze eigen tuinman Henk of bezoek intieme concerten en luister naar de poëzie van Ingmar Heytze. Er valt nog veel te ontdekken in de Oude Hortus!

Stekkieruilbeurs
24 en 25 februari van 12.00 - 16.00 uur
Zaterdag én zondag is er een bijzondere markt in de kassen van de Oude Hortus, namelijk de stekkieruilbeurs! Neem zelf stekkies mee om te ruilen tegen bijzondere exemplaren uit de kassen. Deze gezellige beurs is georganiseerd door onze tuinvrijwilligers.

Tekenen in de kassen 
24 en 25 februari van 12.00 - 16.00 uur
Geïnspireerd geraakt door de Oude Hortus? In de kassen waan je je in een echt tekenatelier en staat creativiteit centraal. Laat een berichtje achter of teken iets moois!

Tuintips van een tuinman
24 en 25 februari om 12.30 en om 14.00 uur
Krijg op zaterdag tuintips van de enige echte tuinman van de Oude Hortus: Henk Nokkert. Al 16 jaar is hij werkzaam in deze bijzondere tuin in het hart van de Domstad. Hij weet alles van bijzondere planten zoals onze Ginkgo Biloba, pindakaasboom en Victoria Amazonica, maar heeft ook handige tips wat te doen tegen slakken en bladluis. Op zondag vertelt een andere tuinman van alles over de museumtuin. Kunnen jouw groene vingers nog wel wat advies gebruiken? Vraag hen alles! 

Rondje Hortus
24 en 25 februari om 13.30 en om 15.00 uur 
Volg een korte rondleiding door onze Oude Hortus. Een publieksbegeleider vertelt je van alles over de gebouwen en de bijzondere planten. 

Hortusmarkt
25 februari van 12.00 - 16.00 uur.
Op zondag komt Bart Peels van een omgewaaide elzenboom uit de Oude Hortus lepels maken en zijn er mooie prints te verkrijgen van Studio Miedema. Ontmoet onze tuinvrijwilligers, neem een lekker drankje of laat een boodschap voor de Oude Hortus achter.

Mooie Woorden
25 februari om 11.30 en om 12.30 uur
Ook op het gebied van cultuur valt er veel te beleven tijdens het Hortusweekend. Op de zondag trapt schrijfster Lotte Kok af met Spoken Word. Ze wil graag piraat, cowboy, diepzeeduiker en koningin worden, en koos daarom voor het schrijven. ABCyourself talent Martin Rombouts schrijft proza en poëzie en treedt op. Hij houdt van onder de douche staan, stadsvogels en hiphop. Mis deze vroege vogels met Mooie Woorden niet!

Muziek in de kassen
25 februari
Om 13:00 uur en om 15:30 uur: Sibren Boer
Om 14:00 uur en om 15:00 uur: Fluitkwartet Fjouwer
Muziek en de Oude Hortus zijn een prachtige combinatie. Daarom zijn er muziekoptredens in de verwarmde kassen waar je heerlijk kan genieten van mooie klanken in de natuur. Singer Songwriter Sibren Boer komt verschillende liedjes ten gehore brengen en er is een optreden van Fluitkwartet Fjouwer. 

Poëzie van Ingmar Heytze
25 februari om 13.30 uur en om 14.30 uur
Zondag kun je luisteren naar de poëzie van dichter en schrijver Ingmar Heytze. Hij zal zijn eigen gedichten voordragen in waadpak in de waterbak van de Victoriakas. 

Hortusweekend