Terug naar de agenda
Summerschool Junior Inschrijvingen geopend!

Summerschool Junior

16 - 26 juli 2018

Bij Summerschool Junior ontdekken jonge onderzoekers hoe leuk wetenschap is!

Zit jij in groep 5, 6, 7, 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school en heb jij zin om deze zomer vier dagen lang als wetenschapper door het leven te gaan? Dan is Summerschool Junior vast iets voor jou. Tijdens deze dagen ga je langs bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht en ga je zelf op onderzoek uit. 

Twee weken vol wetenschap
Summerschool Junior duurt vier dagen en vindt twee keer plaats van 16 juli t/m 19 juli en 23 juli t/m 26 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De Advanced Edition, voor leerlingen uit de eerste en tweede klas, vindt tijdens de eerste week van 23 t/m 26 juli plaats. 

Copernicus Instituut
Nieuw bij Summerschool Junior dit jaar is het Copernicus Instituut. Bij het Copernicus Instituut wordt onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling. Tijdens het basisschoolprogramma onderzoeken de kinderen de biodiversiteit van de sloten op de Uithof. Welke dieren leven in het water en wat zijn de verschillen tussen de sloten? Waar het middelbare schoolprogramma precies over gaat houden we nog even geheim, maar we kunnen al wel zeggen dat er veel energie in zal worden gestoken!

Logo Summerschool Junior